Ciutat

El terme de Bétera, amb una superfície de 75,67 km2 pertany a la comarca del "Camp de Túria", situada en la província de València, a una altitud de 120 metres i a una distància de 18 quilòmetres del seu capital i a 23 quilòmetres del mar. El municipi té, en l'actualitat 19.935 habitants (Dades del Padró d'Habitants a Data: febrer 2007). Consta d'un nucli urbà central, el de Bétera, amb diversos nuclis de població en la resta del terme municipal, amb unes quantes urbanitzacions en cada un d'ells.

Se situa en els últims contraforts del vessant sud de la Serra Calderona, limitant amb la comarca de ' L' Horta de València '. Els seus límits són, al nord, les poblacions de Náquera i Serra; a l'est, la de Moncada; a l'oest, les de La Pobla de Vallbona, Sant Antoni de Benagéber i L' Eliana ; al sud, les de Paterna, Godella i València.

Comunicada amb la capital a través de les carreteres de València-Burjassot-Torres Torres, la de València-Ademuz i altres municipals, així com amb els ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, que permeten l'accés al centre mateix de València, i que fan possible una bona comunicació del municipi amb el seu entorn.

Es pot accedir a la població, principalment, de dos formes:

Per la CV-35, agafant després la CV-336.

També per la A-7, i enllaçant després per la CV-310.

 

Site developed with Drupal